Onafhankelijk raadslid Jelmer van der Veen sluit zich aan bij de fractie van Lokaal Betrokken. Ze hebben dit voornemen medegedeeld aan de voorzitter van de raad en hebben de andere fractievoorzitters op de hoogte gesteld.

Dit na gesprekken met de fractie en het bestuur van Lokaal Betrokken. Van der Veen heeft zich in juni dit jaar afgescheiden van de ChristenUnie fractie vanwege een verschil van inzicht over de nieuwe bestuurscultuur. Om dezelfde reden was de fractie van Lokaal Betrokken daarvoor al uit de coalitie gestapt.

“Het was een moeilijk besluit om uit de fractie van de ChristenUnie te stappen en verder te gaan als onafhankelijk raadslid’, zegt Van der Veen. “Ik had het graag anders gezien maar soms gaat het zo. Ik koester geen wrok jegens hen en zal als nieuwbakken fractielid van Lokaal Betrokken altijd de samenwerking blijven opzoeken.”

Harma Zwiers, fractievoorzitter van Lokaal Betrokken, is verheugd met de komst van Van der Veen. “Hij is een goede volksvertegenwoordiger, is verbaal sterk, kritisch maar immer constructief en past daarom precies in het gedachtegoed van onze partij. Dus ja, in die zin past hij goed bij ons”, aldus Zwiers.

Dat Van der Veen en Lokaal Betrokken samengaan zal voor velen geen verassing zijn. Tijdens raadsvergaderingen liet hij al diverse keren blijken achter veel van de standpunten van Lokaal Betrokken te staan. Vooral als het ging over de manier van besturen. Zwiers hierover: “We kunnen het goed met elkaar vinden. We waarderen zijn kwaliteiten en voor de langere termijn kunnen we die goed gebruiken bij onze partij.”

Van der Veen heeft zich vlak voor het zomerreces aangemeld als lid van Lokaal Betrokken en heeft daarna de fractie benaderd. Er zijn vervolgens gesprekken met de fractie en het bestuur van Lokaal Betrokken geweest en is er besloten om Van der Veen op te nemen in de fractie.