Tijdens de Algemene Beschouwingen 15 juli jl. heeft Lokaal Betrokken aandacht gevraagd voor Stichting Schuldhulpmaatje Stadskanaal.

Stichting Schuldhulpmaatje is een belangrijke aanvullende schakel binnen de schuldhulpverlening in Stadskanaal.

Vele enthousiaste vrijwilligers signaleren dag in, dag uit problemen die leven bij inwoners. Naast schuldenproblematiek signaleren ze, omdat ze dicht bij de inwoners staan, ook gezondheidsproblemen of eenzaamheid.

Doordat Schuldhulpmaatje de weg goed kent in het lokale netwerk en goed samenwerken met andere partners, zorgen ze volgens Lokaal Betrokken ervoor dat men preventief problemen aan kan pakken.

Fractievoorzitter Harma Zwiers zei in haar bijdrage “ We zien graag dat het college overweegt om Stichting Schuldhulpmaatje een structurele subsidie toe kennen in de toekomst. Wij denken dat via deze weg veel inwoners geholpen kunnen worden en dat dit op langere termijn ook kostenbesparend kan zijn op andere beleidsterreinen’.

Het college ziet ook dat Stichting Schuldhulpmaatje effect heeft op de vroeg signalering en krijgt positieve feedback over hun werkwijze. Ze overwegen daarom ook om Stichting Schuldhulpmaatje Stadskanaal in de toekomst een structurele bijdrage te geven.

Op dit moment is het college druk doende met de Lokale Agenda Bestaanszekerheid, oftewel een actualisatie van het armoedebeleid.

Lokaal Betrokken is erg blij met deze toezegging en zullen de actualisatie van de Lokale Agenda Bestaanszekerheid afwachten.